HABERLER

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'nde Karekod ve Site Doğrulama Dönemi Başladı

17.03.2020

“Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ” uyarınca kayıt ve bildirim yapılabilmesi, elektronik ticaret verilerinin toplanması ve bu verilerin işlenerek istatistiki bilgilerin üretilmesi amacıyla Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) yenilenerek hizmete açılmıştır. 

Elektronik ticaret faaliyetinde bulunan gerçek veya tüzel kişiler, faaliyete başlamadan önce ETBİS’e kayıt olacak ve faaliyette bulundukları internet sitesi, mobil site veya mobil uygulamaları Bakanlığımıza bildirecek. Bu sayede, e-ticaret yaptığını bildiren işletmeler kayıtlı hale gelecek ve e-ticaret işletmelerinin ulaşılabilir olmasına imkân sağlanacak ve kayıt dışılığın önüne geçilecektir.

Bu kapsamda, sistemimizin ilk açıldığı günden itibaren kayıt olan işletmelerimiz ile bundan sonra kayıt olacak işletmelerimiz "ETBİS'e Kayıt Ol" bölümünden talep edilen tüm bilgileri doldurduktan sonra site doğrulaması yapabilecek ve akabinde sistem tarafından oluşturulacak olan karekodu sitelerinin ilgili kısmına yerleştirebileceklerdir. Bu sayede vatandaşlarımız e-ticaret işletmelerine ait internet adresi, ticaret unvanı ve MERSİS numarası gibi bilgilere kolaylıkla erişebilecek olup işletmelerimiz de "Hakkında" bölümünde kendilerine ilişkin bilgileri vatandaşlarımız ile paylaşabileceklerdir.

Diğer Haberler

  • Güven Damgası Tebliğinde Değişiklik

    01.03.2021
  • Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemine ...

    02.03.2021
  • 2021 Yılı İlk 6 Ayı E-Ticaret Verileri Açı...

    13.10.2021
  • Avrupa E-Ticaret Raporu Açıklandı

    14.12.2021
  • "Avrupa Dijital Ticaret Sektörünün Temel Ö...

    17.01.2022
  • OECD’den Dijital Ekonominin Uluslararası Ö...

    24.01.2022
  • E-Ticaret Avrupa Farklı Dağıtım Kanalları ...

    08.02.2022